+31-50-595 3500
info@een-noord.nl

REACH registratie

REACH registratie

Produceert, importeert of gebruikt u jaarlijks minimaal 1000 kilo van een bepaalde chemische stof en wilt u zeker weten dat u deze kunt blijven gebruiken, dan moet de stof uiterlijk 31 mei 2018 geregistreerd zijn. Mist u deze deadline, dan kan u dit als bedrijf een boete opleveren.

De registratie is verplicht onder REACH, de nieuwe Europese verordening voor chemische stoffen. REACH bepaalt dat een bedrijf alle stoffen die het produceert, verwerkt of doorgeeft aan de klanten, de risico’s moet inventariseren en maatregelen moet aanbevelen (en voor het eigen bedrijf ook moet nemen) om die risico’s te beheersen. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen importeurs, producenten en gebruikers. Dit geldt ook voor bedrijven die bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen voor de consumentenmarkt verwerken en verkopen.

Hoe kunt u als MKB’er aan deze verplichting voldoen? Kijk op www.chemischestoffengoedgeregeld.nl, geef antwoord op een aantal concrete vragen en ontvang een overzicht van wat u moet doen om uw stof(fen) te registreren.

X