+31-50-595 3500
info@een-noord.nl

New Energy Coalition

New Energy Coalition is een netwerk- en kenniscoalitie die zich inzet voor een slimme en succesvolle overgang naar het duurzame energiesysteem van de toekomst. In Nederland en in de rest van de wereld.

Brede kenniscoalitie

New Energy Coalition ontstond in 2017 door het samengaan van drie gerenommeerde energie-instituten: Energy Academy Europe, Energy Valley en Energy Delta Institute. Daarmee ontstond een brede kenniscoalitie van kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijven die een sleutelrol spelen in de energietransitie en overheden.

Founding fathers en strategische partners

Onze founding fathers spelen een belangrijke rol in New Energy Coalition. De Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), Energie Beheer Nederland (EBN), Gasunie en GasTerra zijn vanaf het begin betrokken bij New Energy Coalition en bepalen mede onze koers. Daarnaast hebben we uiteenlopende strategische partners: de drie noordelijke provincies, Alliander, Groningen Seaports, Wetsus, DNV-GL, de gemeente Alkmaar, Stork en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Verbinden van kennis en mensen

Onze wortels liggen in de Energy Valley, in het Noorden van Nederland, en inmiddels hebben we een centrale positie in het nationale en internationale energienetwerk. Wij zijn sterk in het verbinden van kennis en van mensen. Vanuit onze positie van overzicht, creëren we de mogelijkheid kansen te signaleren en te grijpen. Zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven. We betrekken overheden hierin, zodat zij hun visies met aanwezige innovatie kunnen voeden.

Doorbraken voor energietransitie

Wij verbinden partijen onderling. Dat zorgt voor doorbraken die nodig zijn om de energietransitie te laten slagen. Wij jagen gezamenlijke activiteiten aan en met onze organisatiekracht brengen we energieprojecten verder. Op weg naar een integrale aanpak.

Vijf thema’s

Door de transitie vanuit leidende thema’s te benaderen, kan iedereen die er een bijdrage aan wil leveren, makkelijk aanhaken. De vijf grote thema’s die momenteel leidend zijn in onze benadering, zijn:

  • Noordzee als energieregio
  • Industriële transformatie
  • Groene waterstofeconomie
  • Lokale energiesystemen
  • Vergroening van het gassysteem

Contact

Jannes Kalfsbeek
j.kalfsbeek@newenergycoalition.org
+31 (0)88 11 66 800

Nijenborgh 6
Postbus 70017
9704 AA Groningen


www.newenergycoalition.org


X