+31-50-595 3500
info@een-noord.nl

Zakendoen in Rusland & de Euraziatische Economische Unie

mei, 2017

15mei14:0214:02Zakendoen in Rusland & de Euraziatische Economische Unie

more

Event Details

Rusland is voor velen een mysterie verpakt in een raadsel. Dit moge zo zijn, het is even duidelijk dat Rusland in de Euraziatische regio, een buitengewoon veel belovende economische regio, nog grote invloed geniet.

De huidige Russische boycot van een aantal branches houdt niet in dat de markt volledig gesloten is. Bovendien propageert de Russische overheid een substitutiebeleid dat de nadruk legt op het scheppen van eigen productiefaciliteiten waarvan de machinerie echter uit het buitenland dient te komen. Dat zijn talloze moeilijkheden. Het bewerken van de Russische markt vroeg altijd al om veel voorbereiding en dat is met de huidige situatie nog belangrijker geworden. Dat veel ondernemers kansen zien in Rusland, is al uit verschillende landelijke enquêtes naar voren gekomen. De sleutel tot het betreden van de Russische markt is kennis en deze kennis biedt het WTC Leeuwarden in samenwerking met het Nederland-Rusland Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen aan. Daarbij gaat het niet om theoretisch gepraat maar vooral om praktische kennis bedoeld om succesvol de Russische markt te betreden.

Rusland staat echter niet meer op zich zelf. De Euraziatische Unie is inmiddels een functionerende organisatie geworden die ook kansen biedt. Deze economische unie, die bestaat uit Rusland, Kazachstan, Wit-Rusland, Armenië en Kirgizië, betekent een aanzienlijke versimpeling van de toegang tot de markt. Toegang tot één land is nu voldoende om naar alle landen van de Unie producten te exporteren. Oftewel, mogelijkheden tot bureaucratische versimpeling die als het ware om nieuw ondernemerschap vraagt.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

Time

(Maandag) 14:02 - 14:02

Location

World Trade Center Leeuwarden

Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden

X